T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi

ŞEHİT SÜMER DENİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇESİ VE BİLGİLERİ

Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi yepyeni ve modern yüzüyle siz değerli öğrencilerimizi yeni yerinde beklemektedir. Halı sahası, kapalı ve açık spor kompleksleri, 500 kişilik konferans salonu, 90 kişilik cep sineması, her öğrencinin faydalanabildiği aynı anda 400 kişinin yemek yiyebileceği yemekhanesi, 128 kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu, akıllı tahtalarla donatılan modern sınıfları, büyük kütüphanesi ve daha pek çok imkânlarıyla okulumuz yeni bir döneme giriyor. 5 kattan oluşan 14000 metrekarelik alan üzerinde kurulu binamızı mutlaka ziyaret ediniz. Okulumuz ilk eğitim ve öğretimde akademik başarılarıyla, disiplinli ve yoğun bir çalışma ortamıyla tüm Aydın´da ve çevre illerde kendinden söz ettirmiştir. Güçlü ve seçkin öğretmen kadrosu ile yıl boyunca hem dersler, hem de tüm öğrencilerin tam katılımı sağlanan destekleme ve yetiştirme kursları okulların açılmasından kapandığı haftaya kadar yüksek düzeyde verim alınarak uygulanmıştır.

Şehit Sümer Deniz Anadolu  İmam Hatip Lisesi ,Nazilli İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğince 1966 yılında yapımına başlanan okul inşaatı ile  1974-1975 Eğitim ve Öğretim yılında 80 öğrenci, 5 öğretmen ve 2 hizmetli ile öğretime açıldı.

Okul bahçesinde basketbol, voleybol ve futbol sahaları bulunmaktadır. 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı, Nazilli İmam Hatip Lisesi bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. 2016 Yılı Eylül Ayında Okulumuz Erkek ve Kız olarak ikiye ayrılmış Kız tarafının ismi Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur. Erkek tarafının adı yine Nazilli (Erkek) Anadolu İHL olarak kalmıştır. 2018 – 2019 El konularak okulumuza devredilen (Taş-duvar mevkisindeki) eski bir koleje taşınan okulumuz yeni binasında yepyeni bir döneme başlamıştır.

2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim yılında;  daha önceden   erkek ve kız olarak ikiye ayrılan okulumuz tekrar birleşmiştir.

Okulumuz; 48 öğretmen, 5 idareci ve 448 öğrenci 3 yardımcı hizmetli ve 1 memur ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir. 5 Kattan oluşan yeni binasında büyük bir konferans salonu, yemekhane, erkek pansiyon, cep sineması, spor sahaları , kantin, kütüphane, laboratuvar vb. imkanları bulunmaktadır.

Sınıfları akıllı tahtalarla donatılan Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi, bünyesinde 5500 kitapla hizmet veren yeniden düzenlenmiş modern bir kütüphane, satranç köşesi, 430 kişilik bir konferans salonu, 110 kişiye hitap eden bir mescit öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Okulumuzda bu elverişli fiziki şartlar içerisinde eğitim ve öğretim faaliyetleri, çağın gereklerine göre öğretmenlerimizin gayretli ve özverili çalışmalarıyla, velilerimiz ve çevrenin desteğiyle başarıyla sürdürülmektedir.

 Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi kuruluşundan bu güne kadar geçen 43 yıl içerisinde, üniversite sınavlarında, spor, kültür, bilgi yarışmalarında elde ettiği başarı ve derecelerle Türk Milli Eğitiminde ve İmam Hatip Liseleri içerisinde saygın yerini almış ve bu alanlardaki başarı grafiğini her yıl artırarak devam ettirmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, mezun olduktan sonrada ülke içinde ve dışında çok önemli görevlere gelme başarısı göstermişlerdir. Pek çok mezunumuz bugün çok iyi yerlerde çeşitli hizmet kollarında çalışmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.1974 - Güncelleme: 10.12.2019 09:29 - Görüntülenme: 3802
  Beğen | 3  kişi beğendi