HEDEF 2024 YKS

12 sınıflara yönelik deneme sınavlarımız devam ediyor.

Okulumuzda 11 ve 12 sınıflara yönelik YKS deneme sınavları belirli aralıklarla uygulanmaya devam etmektedir. 11. SInıflarımıza 2 ayda bir, 12. sınıflarımıza ise ayda en az 1i okulumuzca düzenlenen, diğeri de AYDIN Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tertiplenen (AKIS) YKS sınaları son ana kadar devam edecektir.

11. Sınıf öğrencilerimize yönelik HEDEF 2023 Projesi kapsamında Üniversite Sınav Sistemi ve DYK kurslarının  tanıtımı ve bilgi paylaşımı yapıldı. 2023 Eylem planı ile yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verildi.Konuya ilişkin duyuru kapsamında afiş çalışması yapıldı. Online olarak öğrenci ve veli  gruplarında paylaşıldı.

11. sınıflar Hedef 2023 Eylem Planı İçin Tıklayınız.

Okulumuz PDR servisince 11. ve 12. sınıfların sınav süreçlerine katkı sağlayacak 'Etkili Ders Çalışma Yöntemleri, Etkili Motivasyon ... v.b' konulu seminer gerçekleştirildi.  Ayrıca öğrencilerimize YKS sınavı konusunda şube şube seminer verild. Öğrencilerimiz ile okul rehberlik  servisi ve öğretmenlerimiz aracılığı ile küçük grup görüşmeleri ve bireysel görüşmeler yapılarak hedef belirleme ve tercih listesi oluşturma konularında yardımcı olundu, bilgilendirme yapıldı.

Kariyer buluşmaları kapsamında ilçemizin çalışanlarından Referans Hastahanesi Başhekimi  Şeref BİNBOĞA öğrencilerimizle sohbet etti ve öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı.

Okul Rehberlik Servisi ile işbirliği yapılarak   12. sınıf öğrencilerimize 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) hakkında   bilgilendirme sunumu yapıldı. Öğrencilerimize  MSÜ tanıtım filmi izletildi, okul koridorlarına tanıtım afişleri asıldı. Sınav başvuruları ve sınav içerikleri hakkında bilgiler verildi.

* Kampımız 5 gün sürmüş olup 08:30 - 12:30 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir.

* Toplam 3 sınıftan 45 öğrenci katılmıştır.

*Öğrencilerimizin planlanan mevcut kaynaklarla kamp programına katılımı sağlamıştır.

* Her öğrencimiz yaklaşık olarak 2500 üzerinde TYT sorusu çözmüştür.

23 Ocak- 27 Ocak tarihleri arası yarıyıl tatilinde, ders bazlı DYK destekli YKS Kış Kampı nın planlanması

Ara

Okulumuz II. dönem veli toplantısı yapıldı.Sınıf rehber öğretmenleri ve okul rehberlik servisince velilerle 12. sınıf öğrencilerine yönelik toplantı gerçekleştirildi. Deneme sınavlarının analizleriyle ilgili velilere  bilgilendirme yapıldı.

Ara

Öğrenci Velimiz sonradan Müslüman olan Fransız AISHA YUNA GUILLAMOT ile kız öğrencilerimizi buluşturduk. Hayatını, Müslüman olma sürecini ve Türkiye'deki yaşantısını, gözlemlerini, yaşadıklarını bizlerle paylaşan Ayşa hanım öğrencilerimiz tarafından pür dikkat takip edildi. Hep beraber müstefid olduk. İlerleyen günlerde DİL Sınıfı öğrencilerimizle buluşturmayı planladığımız Ayşa hanıma Müdür Yardımcımız Sümeyye Karakaş tarafından çiçek takdim edildi.

Ara

Tüm sınıflarımız için deneme sınavları takvimimiz açıklandı.

Ara

Mesleki rehberlik bağlamında, okul rehberlik servisi koordinesinde Aydın PDR Derneği Başkanı SÜleyman Çokay öğrencilerimizle yüz yüze buluşturuldu.

Öğrencilerimiz, mezun olan öğrencilerimiz ile konferans salonunda bir araya geldiler.

Sömestr kamp prongramının sonunda öğrencilerimizin çalışmalarını gezi ile ödüllendirdik. YKS SINAVINA  hazırlanan öğrencilerimizle Aydın Karacasu ilçesi ve  Denizli Tavas ta yer alan Nikfer kayak merkezine gittik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz karda gönüllerince eğlendiler.Ayrıca kariyer günleri kapsamında öğrencilerimizi ilçe Milli Eğitim Müdürümüz ile konferans salonunda buluşturduk.